2 Ocak 2014 Perşembe

Seyahat Tavsiyesi - Otel yerine apartman dairesi




Kuzencim, biliyorsun yılbaşında Roma'daydık. Pek de hesapta olmayan, Adios kartın kampanyasını görünce son anda gaza gelip planladığımız bir gezi oldu.

Şu yazımda aşağıdaki gibi tanımladığım bir durumum/uz var.

İlk yurtdışı seyahatimden sonra tipik bir Türk olarak bir daha mutlaka kahvaltımı kendimin hazırlayabileceğim yerlerde kalmaya yemin etmiştim :) Zira bizimkine benzer şeyler bulabileceğim zengin bir kahvaltı büfesi yoksa diğer ülkelerin kahvaltısı beni hiç açmıyor. Güne iyi başlamadım mı da gün iyi geçmiyor. İşte o zamandan beri bavula biraz peynir ve zeytin atar, kalacağımız odayı da mümkünse apart tarzı değilse de en azından minibarı ve kettle'ı olacak şekilde seçerim. 

Bir de doğrusu ekonomik ama rahat bir tatil yapalım istiyorduk. Bu iki parametreyi de karşılamak umuduyla otel yerine bir daire aramaya başladım. Bu amaçla açılmış onlarca site var.

www.houseaway.com
www.housetrip.com

en çok bilinen ve tercih edilenlerden.

www.booking.com

da da evler var ama portföyler yukarıdakiler kadar geniş değil. Bu siteleri daha çok oteller ve B&B'ler için kullanmak lazım. 

Ancak biz son anda karar verip kısa zaman kala yer aramaya başlayınca yılbaşı zamanı yer bulmanın nasıl da zor olduğunu anladık :) Boş kalan yerler ya çok pahalıydı, ya kötü evlerdi ya da yerleri kötüydü.

Ara tara derken www.vrbo.com' u buldum. Ümidimi kesmek üzereyken denk geldiğim bu sitede daha uygun fiyatlı ve güzel daireler olduğunu görünce pek sevindim.

Ancak otel değil de ev ararken şuna dikkat etmek lazım, bu sitelerde evin uygunluğunu gösteren takvimler ve bu takvimlere göre oluşan fiyat maalesef çok sağlıklı değil. Yani bir booking.com gibi birebir güvenemiyorsunuz. Mutlaka ev sahibi ya da yöneticisi ile yazışıp konaklama tarihini, şartları ve fiyatı teyit etmek gerekiyor. Çoğunluğu ödemeyi peşinat Paypal üzerinden, kalan meblağı'da daireye girişte peşin ve nakit olarak talep ediyor.

Evleri seçerken fotoğraflar ama en önemlisi yorumlar yol gösterici oluyor. Bir de çoğunda belirtilmemiş olan açık adresi isteyip Google Maps'de Street View'dan binanın konumunu kontrol etmekte fayda var. Ben bu şekilde çok yer eledim mesela.




Sonuçta 4 gecesi 426 euro'ya şu evde karar kıldık.  Ev sahibi Roberto ile tüm detayları görüştük ve peşinatımızı ödeyip rezervasyonumuzu kesinleştirdik. Havaalanı-ev-havaalanı arasındaki transferleri de ücreti karşılığı yine Roberto organize etti.

Ancak gel gör ki bundan birkaç gün sonra, evin banyosunda büyük bir sorun olduğunu ancak kendilerinden kaynaklanan bu sorun sebebiyle bize yeni -aslında daha iyi bir evi- bir evi aynı ücret ile sağlayabileceklerini ileten bir mesaj aldık. Evin detaylarını görüştükten sonra baktık ev gayet güzel biz de bu yeni ev için onayımızı verdik.

Vatikan'a çok yakın, metro, otobüs ve tramvay duraklarına çok yakın ve merkezi bir noktada olan evimiz aynen fotoğraflardaki gibiydi. Temiz ve rahattı. Ev sahibimiz Luigi de bize her konuda çok yardımcı oldu. Hemen yanımızda sabit bir pazar yeri, 2 sokak arkamızda da bir süpermarket vardı. Tüm kahvaltıları evde yaptık, hem de yumurtalı, ballı, zeytinli peynirli :). Öğlen yemeklerimiz için çeşit çeşit sandviçler yapıp yanımıza aldık. Bu şekilde manzarasını beğendiğimiz ve oturabileceğimiz her yer bizim için restorant oluverdi. Hatta dışarıda yemekten bıkınca bir gece şarabımızı, et ve peynir alıp evde güzel bir masa bile donattık :) 4 günlük sabah kahvaltısı, öğlen yemeği ve bir içki de içeren akşam öğününü 50-60 euro'luk market alışverişi ile halletmiş olduk.

Biz bu düzenden çok memnun kaldığımız için bu bilgileri paylaşmak istedim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder